Brocante, Curiosa en Snuisterijen

Algemeen nieuws

Op zoek naar leuke wooninspiratie? De brocante afdeling in onze webwinkel biedt u een sfeervol en gevarieerd assortiment aan brocante en andere curiosa producten. Van meubels tot kleine snuisterijen. Met brocante is het meestal zo dat u niet weet waar u naar op zoek bent, tot dat u het heeft gezien, gevonden en beseft het altijd al te willen hebben!

Wat is nu eigenlijk Brocante?

De meeste mensen hebben vast wel een keer van de term “brocante” gehoord en daar heeft een ieder zo zijn of haar eigen beeld bij. Maar veel verder dan “iets met oude meubelen” komt men vaak niet in de omschrijving. Brocante is echter veel meer dan dat! De term komt oorspronkelijk uit het Frans en betekent: rommelmarkt. Een inrichting met brocante betekent dan ook dat men gebruik maakt van meestal 2e hands, 3e hands of zelfs 4e hands meubelen en woonaccessoires.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

In tegenstelling tot antiek mogen brocante spullen er doorleefd, versleten en zelfs verweerd uitzien. Met andere woorden, het produkt mag uitstralen dat het door vele handen is gegaan en dus gebruikt is. Dit geeft karakter, charme en een romantische uitstraling aan het product. Het produkt toont aan dat het geleefd heeft en het één en ander heeft meegemaakt. Dat is wat brocante zo interessant. Soms is een brocante artikel te oud en verweerd en zet men het daarom in een nieuw kleurtje om het artikel zo weer bruikbaar te maken.

Tegenwoordig kom je ook vaak de term “nieuw brocante” tegen. Dit zijn artikelen en meubelen die wel de oude uitstraling hebben en het romantische gevoel geven maar dus niet oud zijn. Deze artikelen zijn momenteel ook in vele winkels te krijgen en zijn dus makkelijker te vinden. Uiteraard is dit artikel minder uniek maar hoeft zeker niet minder mooi te zijn.